Bismillaahi ‘alaa diinii wanafsii wawaladii wa-ahlii wamaalii


Dengan nama Allah, (aku memohon perlindungan) mengenai agamaku, hidupku, anak-anakku, keluargaku


WOW!

Monday, July 18, 2016

PAKEJ HONEYMOON πŸŒ™πŸŒ™πŸŒ™

 

 

Newlyweds? πŸ‘°πŸ’‘ 

 

Masih belum jumpa pakej honeymoon yang anda inginkan???? 

 

Nak harga yang berpatutan!!?? 

 

Ehhh tak perlu risauuu πŸ˜„

 

Sebab....Kami, Safirgotravel.com ada buat pakej honeymoon tauuuu and and and BUKAN ITU SAHAJA!!! Kami juga menyediakan;

 

+ Post wedding photography by our INTERNATIONAL PHOTOGRAPHER πŸ“·πŸ“· 

 

+ FREE & EASY πŸ•“πŸ•πŸ•š

 

+ SPA & SHOPPING πŸ’†πŸ’‡πŸ’…

 

+ CANDLE LIGHT DINNER gituuuuu 🍴🍴

 

Anda hanya perlu hubungi kami dan kami akan tolong selebihnyaaa.

 

Senangkan? Mudahkan? 


Haaaa tunggu apa lagi!!?? 


Book it NOW ! 

 

Contact us: 03-89204090

 

Website : safirgotravel.com 


Thursday, June 23, 2016

INI BUKAN TURKI BIASA, INI TURKI RARE !!!



JOM MELANCONG BERSAMA SAFIRGOTRAVEL.COM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kenapa anda harus melancong ke Turki – Black Sea Region?

Jawapannya seperti dibawah :
Hutan Pergunungan ? 
Ladang Teh ? 
Berbilion kacang hazel ? 
Kebun ceri tertua di dunia?
Turki Black Sea datang dengan satu kejutan!
󾬖󾬓󾬔󾬕❤️󾬖󾬓󾬔󾬕❤️
Turki Black Sea adalah tempat yang penuh ketenangan ,air pantai sentiasa dingin. Sudah pasti anda ingin kan percutian yang indah seperti ini.
Melainkan anda mempunya minat yang berlainan dalam aspek Sejarah Turki Black Sea, atau kacang hazel, atau ceri . saranan saya ialah, terbanglah ke Trabzon, destinasi utama pantai dan gunakannya sebagai asas penerokaan anda yang selanjutnya.

󾬖󾬓󾬔󾬕❤️󾬖󾬓󾬔󾬕❤️󾬖󾬓󾬔󾬕❤️󾬖󾬓󾬔󾬕❤️

Di bawah adalah senarai pendek bandar Turki Black Sea,bermula dari barat ke timur:
1) Zonguldak
Diterokai pada 1849 sebagai pelabuhan penghantaran arang batu dari lombong berdekatan. Zonguldak masih lagi sebuah bandar perindustrian yang aktif.

2) Amasra
Amasra adalah sebuah pekan kecil yang bersejarah di tanjung terpencil. Terkenal dengan pelancong Turki, tempat yang harus anda lawati dan anda juga merancang untuk melawat Safranbolu.

3) Sinop
Bandar paling utara di Turki Black Sea. Salah satu tempat yang strategik satu masa ketika dahulu.

4) Samsun
Samsun, bandar terbesar di Turki Black Sea. Besar, sibuk, moden, sesak dan bandar konkrit sepanjang Turki Black Sea. Pelbagai perkhidmatan hotel, bas antara bandar, lapangan terbang- tetapi tidak banyak boleh dilihat. Samsun boleh menjadi kawasan berhenti untuk rehat semalaman jika anda memandu jarak yang jauh

5) Ünye
Bandar kecil yang tertumpu pada penanaman dan penubuhan, pemprosesan dan penjualan kacang hazel. (filberts, findik).

6) Ordu
Salah satu bandar penanaman dan penubuhan kacang hazel. Ordu merupakan pelabuhan yang mempunyai beberapa taman dan bangunan bersejarah seperti Gereja Tasbasi.

7) Giresun
Sejarahnya terkenal : Disini merupakan tempat Orang Romans menerokai ceri dan menyebarkannya kepada seluruh kecuali pelabuhan Giresun little of Roman Cerasus. Jika anda ingin melihatnya, terdapat beberapa hotel dan lain-lain perkhidmatan yang ditawarkan

8) Trabzon
Terkenal pada zaman dahulunya sebagai Trebizond, Trabzon moden telah meninggalkan pelbagai masa lampaunya dibawah pembangunan konkrit, tetapi, masih ada tempat menarik yang perlu dilawat. Trabzon adalah asas penerokaan pantai dan gunung yang terbaik di timur Turki Black Sea.

9) Rize
Dipertengahan rantau Turki dimana terkenal dengan penanaman teh, anda boleh melawat Rize dari Trabzon untuk melihat ladang teh mendaki lereng bukit yang curam di Gunung Pontic

10 ) Hopa
Pekan pengangkutan berhampiran hujung timur Turki Black Sea telah berkembang pesat sejak pembukaan Turki – Sempadan Georgian merentasi titik di Sarp. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Mengenai Kacang Hazel
kacang hazel/filberts dalam Nutella anda, bar coklat, atau kopi berperisa kacang hazel yang anda nikmati berasal dari Turki Black Sea. Pada 2014, Turki telah mengimport lebih dari 252,500 tan kacang hazel ke 110 buah Negara, dan mendapat 70% permintaan serta mencecah pendapatan sebanyak US$2.3 billion. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom tenangkan fikiran anda dengan melihat alam semula jadi di Turki - Black Sea region..

Pendaftaran Masih dibuka untuk pelepasan 15 Ogos 2016
Harga : RM 7380 All in Fullboard
9hari 7malam

Tambahan diskaun RM 200 Untuk siapa yang mendaftar. 
Daftar dan deposit sebelum 6 julai 2016
Hubungi : 0289204090/3040/3042
0173228913
0199097431
0177696199
0133258757
klik link pakej & daftar online :http://www.safirgotravel.com/pakejmelancong.php…

Sunday, June 19, 2016

Masjid Al Aqsa

Dari puncak gunung Zaitun, Baitulmaqdis.
Panorama Masjid Al Aqsa awal qiblat dan tanah suci ke 3 umat Islam.


Sepasang kasut

Sepasang kasut πŸ‘’πŸ‘ πŸ‘‘πŸ‘’πŸ‘ πŸ‘‘πŸ‘’πŸ‘ πŸ‘‘

Saya ada sepasang kasut.
Semua orang akan ada kasut atau selipar yang disayangi.

Kasut saya tu koyak, saya tampal.
Kasut saya tu haus, saya baiki.
Kasut saya tu kotor, saya cuci.

Apa saja yang berlaku pada kasut tu saya akan usaha untuk pakai memandangkan ianya kasut saya.

Akhir-akhir ini kasut saya bukan setakat kotor, koyak tapi ada banyak paku dalam tapak kasut saya.
Sakit kan?
Tapi saya tak rasa sakit sangat sebab ada yang cuba memahami kenapa saya berjalan dalam keadaan sakit dan stoking penuh darah.

Dia bukan setakat cuba untuk membuang paku-paku tersebut, tetapi sanggup menukar sebelah kasut lagi dengan saya.
Sudah la tidak sama kerana saiz kaki saya agak kecil, tapi dia cuba sehingga dapat memakai sebelah kasut saya.

Bayangkan dia bukan setakat memahami saya yang berjalan dalam keadaan sakit tetapi, memberi saya kasut sebelahnya yang okay kepada saya, dia berasa sakit pada tapak kerana paku-paku dalam kasut saya, juga sakit pada hujung jari dan belakang kaki juga sakit kerana kasut saya yang ketat berbanding kasutnya.

Sekarang saya pula berasa bersalah kerana membiarkannya nampak saya berjalan dalam keadaan sakit kerana dia sudah rasa bagaimana rasanya memakai kasut saya.
Melihat saja sudah menyakitkan mata.

Nasihat saya, jika ada jumpa seorang seperti dia dalam hidup anda, bersyukur lah.
Doa yang baik-baik untuk orang macam ni.

"Blood makes you related, Loyalty makes you family"

Tag lah nama orang yang buat anda rasa macam ni (jika ada)

p/s:
Jom London Paris cuti sekolah hujung tahun ni.
Windsor Castle is a royal residence at Windsor in the English county of Berkshire. It is notable for its long association with the English and later British royal family and for its architecture.

#travel
#pakejmuslim
#windsorcastle
#muslimtour
#cutisekolah



Pakistan Zindabad "Swiss" Asia

"Everything has beauty, but not everyone sees it"
Ya, itu lah Pakistan.
Ramai yang was-was nak ke Pakistan sebab isu-isu keselamatan.
Hmmmm rasanya sekarang ni di Malaysia, London, atau dalam rumah pun kita belum tentu selamat.
Tapi kannnn SubhanaAllah, alam semulajadinya cantik sangat
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Jom ke Pakistan Zindabad "Swiss" Asia
12 hari 10 malam

Dannnnnnnnnn TERBARU keluar dari 'oven' adalah,
Jelajah Pakistan Siri Ke-2
SWAT & KALAM VALLEY
11 hari 9 malam

Whatsapp:
017 769 6199
013 325 8757
013 280 1321
012 369 9679
019 310 7308











Poland (Warsaw) , Baltic State (Lithuania,Latvia & Estonia) & Finland



Poland (Warsaw) , Baltic State (Lithuania,Latvia & Estonia) & Finland
10 hari 8 malam
17 ogos 2016
RM 10,490 (all in half board)

Penyertaan masih dibuka untuk pelepasan bulan ogos...
Jom daftar dan melancong bersama safirgotravel

Promosi diskaun rm200 utk yg daftar sebelum 6julai 2016...

link Pakej : http://www.safirgotravel.com/pakejmelancong.php?action=plist&pakej=en-europe-baltic-states-finland&pid=218&pyear=2016

Ps: selamat berpuasa semua...jadikan ramadahan sbgai platform utk menjadi lebih baik. Insha allah

TUNISIA? STAR WARS? APA KAITANNYA?

"It's better to see something once than to hear about it a thousand times"
Tunisia.
Apa yang ada di Tunisia?
Peminat Star Wars boleh juga datang sini, lokasi shooting filem kesayangan anda.
πŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›❤️πŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›❤️πŸ’œπŸ’™πŸ’šπŸ’›❤️
Hubungi:
013 325 8757
012 369 9679
013 280 1321
017 769 6199
03 8920 4090
03 8912 4090
03 8920 3040
03 8920 3042
Youtube:
Safir Gotravel
Wechat ID:
Safirgotravel